De beste tattoo ideeën voor op je arm (2024)

Noem een ​​meer iconische plek voor een tatoeage dan je arm. Er is een reden waarom armen al decennia (of beter gezegd: eeuwenlang) het favoriete canvas zijn van zowel tattoo-artiesten als -liefhebbers. Armen bieden een groot wit doek voor een verscheidenheid aan tattoo opties: polsen, ellebogen, biceps, schouderkappen - allemaal perfecte plekken voor een tatoeage. Ze bieden ook de mogelijkheid om met schaal te spelen - zowel grote, opvallende als kleine en subtiele tatoeages zien er geweldig uit op armen. Maar inspiratie vinden is soms lastig. Bij deze: een aantal tattoo ideeën voor je onderarm en bovenarm.

Tattoo-trends komen en gaan. De duurzaamheid van een tatoeage kan ontmoedigend zijn, vooral als het je eerste is, waardoor het kiezen van een ontwerp een bijna onmogelijke taak lijkt. Dat is oké, een tatoeage is niet iets dat je per se lichtvaardig wilt opvatten of in een opwelling wilt nemen. Want anders krijg je spijt - dit zijn vier tekenen dat je spijt krijgt van je tattoo. Niet dat een tattoo altijd een diepe betekenis moet hebben, maar het moet in ieder geval iets zijn waar je de rest van je leven naar wilt kijken. Als je het moeilijk vindt om erachter te komen wat je wilt, dan ben je met onze tattoo ideeën aan het juiste adres. En bonus: een tattoo zetten kan gezond zijn. Dit is de beste reden om (nog) een tattoo te laten zetten.

Tattoo ideeën: 23 inspiratiebronnen

Een tatoeage uit het niets bedenken is erg lastig, tenzij je al heel lang een concreet beeld hebt van wat je precies wilt. Is dat niet het geval? Neem dan onderstaande lijst met tattoo ideeën door met de beste armtatoeages voor mannen en zoek vervolgens naar een artiest die stukken heeft gemaakt in dezelfde geest als jij (Instagram is tegenwoordig je beste bron). En voordat het proces begint, moet je altijd een tattoo-consult nemen, waarbij jij en de artiest het ontwerp dusdanig kunnen verfijnen zodat de tattoo volledig uniek is. Dus rol die mouwen op, en ga ervoor. Nog meer inspiratie nodig? Check hier tattoo-artiesten die tatoeages delen waar ze nooit genoeg van zullen krijgen.

Tattoo ideeën onderarm man

De beste tattoo ideeën voor op je arm (1)

Nautische motieven zijn nauw verbonden met de tatoeagecultuur omdat zeelieden grotendeels verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van tatoeages naar het Westen. Afbeeldingen van schepen, ankers, zeemeerminnen en andere maritieme symbolen zien er vandaag de dag nog steeds cool uit en zijn een eerbetoon aan de traditionele kant van het tatoeëren.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (2)

Dieren zijn altijd een groot thema bij het tatoeëren, want wie houdt er niet van dieren? Je kunt realistisch gaan, maar geometrische stijlen zien er cool en modern uit wanneer ze worden gecombineerd met natuurlijke beelden.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (3)

Er zijn een paar motieven die keer op keer terugkomen in het tatoeëren, maar er zijn weinig ontwerpen die meer iconisch zijn dan de pin-up arm-tatoeage. Klassieke pin-ups in traditionele stijl hebben de tand des tijds doorstaan en zien er nog steeds geweldig uit.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (4)

Inspiratiecitaten, uitspraken of songteksten zijn populaire tatoeages en je arm is de perfecte plek om deze persoonlijke mantra's neer te kladden. Plaats de tekst op je onderarm als je de tattoo in het zicht wilt.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (5)

Er zijn maar weinig relaties in het leven van een man die zo langdurig en intens zijn als een favoriet sportteam. Ontwerpen met sport en/of een teamthema zijn een goed idee als je wilt dat iedereen weet wie je steunt. Nu nog hopen dat je favoriete cluppie de titel pakt.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (6)

Enkele van de beste armtatoeage-ideeën komen van gewoon rondkijken in je dagelijkse leven. Hulpmiddelen die je elke dag gebruikt of favoriete huishoudelijke voorwerpen zijn soms verrassend toffe tatoeages.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (7)

Sterren zijn eenvoudige, klassieke tattoo-ontwerpen die er goed uitzien in verschillende stijlen en maten, en ze kunnen bijna overal op je arm worden geplaatst, zelfs op vreemd gevormde gebieden zoals je ellebogen. Andere luchtmotieven zoals wolken kunnen dienen als ruimtevullers wanneer je voor een volledige sleeve gaat.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (8)

Niet alle tatoeages hoeven levensechte dingen te zijn. Simpele, grafische vormen zien er altijd cool uit en kunnen op oneindig veel manieren gecombineerd worden om iets volledig unieks te creëren.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (9)

Waarom duiken draken keer op keer op in tattoo-ontwerpen? Omdat ze slechteriken in sprookjes vertegenwoordigen - en er gewoon stoer uitzien. Welke stijl je ook kiest of waar je hem neerzet (op je bovenarm staat een draak sowieso goed), hij springt in het oog.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (10)

In elkaar grijpende geometrische ontwerpen zijn ideaal als je een groot gebied zoals een onderarm of biceps probeert te bedekken. Maar ze kunnen ook klein en subtiel zijn, afhankelijk van de gebruikte vormen en waar ze naartoe gaan.

Tattoo ideeën bovenarm man

De beste tattoo ideeën voor op je arm (11)

De iconische hart- en banner-tatoeage is de ultieme armtattoo voor mannen, vooral wanneer deze prominent op je biceps wordt geplaatst. Groot of klein, het is een tattoo-ontwerp dat direct herkenbaar is en de tand des tijds heeft doorstaan.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (12)

Als het klassieke hart en de banner niets voor jou zijn, maar je toch je een hart op de mouw wilt dragen, is een anatomisch hart een originele en moderne update van het idee.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (13)

Net als de pinup, raakt een traditioneel tattoo-ontwerp met een zwaluw nooit uit de mode. Ze zien er overal op je arm geweldig uit, maar door de ronding van het ontwerp leent zich ideaal rondom de ellebogen, polsen of schouderkappen.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (14)

De natuur biedt een oneindige bron van inspiratie voor tatoeages. Afbeeldingen van bomen, planten en spinnenwebben zijn perfect geschikt voor armen omdat ze gemakkelijk om de natuurlijke kromming van je armen kunnen worden gewikkeld.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (15)

Vetgedrukte grafische ontwerpen die zwartwerk gebruiken kunnen er modern of traditioneel uitzien, afhankelijk van het ontwerp. De lijnen en vormen in abstracte ontwerpen kunnen ook helpen de natuurlijke vormen van je arm te benadrukken.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (16)

Het maakt niet uit uit welk land je komt, een tatoeage kan een eerbetoon zijn aan je erfgoed op een manier die maar weinig andere dingen kunnen. Al staat een Nederlandse vlag tocht net wat minder mooi. Misschien een vlag van je geboorteplaats?

De beste tattoo ideeën voor op je arm (17)

Voortbordurend op het idee van een pin-up, kan een portret een nog persoonlijker element toevoegen als het iemand is die je echt kent, zoals een familielid, een favoriete beroemdheid of een historische figuur.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (18)

Kompasrozen, windrichtingen en zelfs coördinaten kunnen je helpen om op koers te blijven wanneer ze op je arm zijn getatoeëerd.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (19)

Rozenmotieven verschijnen keer op keer in tattoo-ontwerpen omdat ze eenvoudig en grafisch zijn en verschillende betekenissen hebben. Bovendien kunnen ze in verschillende stijlen worden gemaakt en zien ze er geweldig uit met kleur of in klassiek zwart-wit.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (20)

Schedels zijn (bijna) altijd een goed idee als het gaat om armtatoeages. In welke stijl ze ook zijn uitgevoerd - realistisch, grafisch, eenvoudig of kleurrijk - ze zijn altijd in stijl.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (21)

Tatoeages hoeven niet altijd groot en vet te zijn. Simpele vormen en tekeningen zien er geweldig uit, waar ze ook op je arm worden geplaatst, en als je er een aantal verzamelt, ziet het er nog cooler uit.

De beste tattoo ideeën voor op je arm (22)

Japanse tatoeages zijn een van de meest herkenbare en wenselijke tattoo-stijlen die er zijn. Deze vloeiende stijl is gedetailleerd en grafisch en bij uitstek geschikt voor armen, vooral als je het ooit tot een sleeve wilt uitbreiden.

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?

De beste tattoo ideeën voor op je arm (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5957

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.